Laden . . .

Nieuwbouw Salem

Op de plek van het oude Salem in Katwijk aan de Duindoornlaan komt een prachtig nieuw gebouw.

Tijdelijke verhuur

Het oude gebouw van Salem in Katwijk wordt bewoond door tijdelijke bewoners. Via Alvast zijn de aangrenzende aanleunwoningen verhuurd, GGZ Rivierduinen huurt een deel van de zorglocatie  en Divorce Housing en Young Housing het andere deel. Zo voorkomt DSV onnodige leegstand en verpaupering en is er dag en nacht toezicht in en om de gebouwen. Bovendien levert de verhuur extra inkomsten op die kunnen worden gebruikt voor de nieuwbouw.

Eerste ontwerp

Aan de plannen voor nieuwbouw Salem wordt op dit moment hard gewerkt. Het eerste ontwerp is gedeeld met alle betrokkenen. In de plannen voor Salem gaat DSV nu uit van 116 wooneenheden. DSV richt zich op een specialisatie voor bewoners met dementie. DSV werkt voor het ontwerp samen met Tangram Architekten. Zij zijn er in geslaagd een prachtig ontwerp te maken wat naadloos past op de grens van duin en dorp.  De bouw is bewust laag gehouden. Zo houden de bewoners het contact met de groene omgeving.

Projectgroep en architect

DSV heeft nu een speciale projectgroep voor de Planontwikkeling van Salem samengesteld, die met enthousiasme aan de slag gaat voor het nieuwe Salem. Projectadviseur voor de Planontwikkeling van Salem is Arjen Mels, van Mondria Advies. Hier stelt hij zich aan u voor. Ook is er een architect met veel kennis en ervaring binnen de zorgsector aangetrokken, Tangram Architekten. Hier stelt Tangram zich voor.

Leden projectgroep:

  • Arjen Mels – Projectadviseur, Mondria advies
  • Charlot ten Dijke en Lejla Duran – Tangram Architekten
  • Diederik Visser – Manager Vastgoed en Facilitair
  • Willemijn Wittkämper – Manager Wonen met Zorg
  • Jan Hoogendoorn – Coördinator Vastgoed
  • Joke de Niet – Project Assistent

Hoe gaat het nieuwe Salem eruit zien?

In het ontwerp van de nieuwbouw staat comfortabel wonen centraal. Het ontwerp gaat uit van woongroepen van 10 bewoners met ieder een eigen kamer. Daarnaast zijn er veel ontmoetingsruimtes, zithoekjes, plekken om te bewegen of samen actief te zijn. De bewoners kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere woongroep. Ook het contact met de omgeving van het gebouw krijgt veel aandacht. Daarnaast wordt het nieuwe Salem het meeste duurzame gebouw van DSV. De woongebouwen van DSV zijn relatief nieuw en duurzaam, maar hier kan DSV mogelijk een (bijna) energieneutraal gebouw realiseren. Daarvoor werkt DSV nu al samen met een expert op dit gebied, J. Van Toornenburg BV. Meer informatie over de nieuwbouw Salem? Blijf op de hoogte en bekijk hier het laatste nieuws.

De bewoners van het oude Salem wonen in de tijdelijke huisvesting van Salem in Rijnsburg, tot de nieuwbouw Salem klaar is.