Laden . . .

Vlietstede

In het hart van Rijnsburg staat het moderne, duurzame gebouw van Vlietstede. De bewoners wonen er in ruime, comfortabele appartementen. In de brede gangen met zithoekjes zijn allerlei herinneringen te vinden van de bloementeelt. En van de Rijnsburgse Flora en de Oude Tram.

Een warm welkom

Vlietstede bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn met door een glazen corridor. Het ene deel van het gebouw is voor bewoners met psychogeriatrische zorgvraag. Vier woongroepen met een gezamenlijke huiskamer en ieder een eigen studio. Er wordt samen gegeten of een kopje koffie gedronken. Het andere deel van het gebouw voor bewoners met somatische zorgvraag heeft 23 appartementen. Op de begane grond hebben wij een hospice, dit ligt in een rustig gedeelte van het complex.

Vlietstede heeft een mooie binnentuin (dementievriendelijk) met beweegtoestellen, paden en terras. Er zijn ook bakken met verse kruiden en bloemperken waar de bewoners zelf ook graag tuinieren. Daar genieten zij erg van. In de ‘Ontmoeting’ zien de bewoners, buurtgenoten en familie elkaar tijdens de maaltijd, kopje koffie of een van de leuke activiteiten. Bekijk hier de film van Vlietstede, voor een rondleiding door de locatie.

Adresgegevens

DSV Vlietstede
Oude Vlietweg 50
2231 DS, Rijnsburg ZH
Tel: (071) 204 95 00