Laden . . .

Veilig mailen

DSV mailt veilig met Zivver.

DSV mailt veilig

DSV gebruikt de veilige mailoplossing Zivver. Dankzij Zivver kunnen wij privacy gevoelige informatie veilig en gemakkelijk verzenden. Zo worden datalekken en misbruik van persoonlijke gegevens voorkomen. Veel zorgorganisaties in de regio doen dit binnen het samenwerkingsverband Sleutelnet, maar ook patiënten en cliënten kunnen hier gebruik van maken. Sleutelnet is een samenwerkingsverband van meer dan 36 zorgpartijen in de regio Zuid-Holland Noord. Dit samenwerkingsverband richt zich op het verbeteren van informatie-uitwisseling tussen de zorgverleners.  Een belangrijk onderdeel hiervan is de inzet van slimme ICT-oplossingen die voor een veilige gegevensuitwisseling zorgen.

Hoe werkt Zivver?

Met Zivver zijn een aantal zaken in het mailverkeer beter beveiligd en makkelijker in gebruik. Zivver voldoet aan strenge vereisten van de nieuwe privacywetgeving. Het biedt ook de mogelijkheid om berichten terug te trekken. Daarnaast controleert Zivver de mail en de bijlagen vóór verzenden op gevoelige informatie. Het waarschuwt de mailer gebruik te maken van de veilige mailoptie als dat nodig is. Deze en andere slimme beveiligingsopties zijn ook te gebruiken voor gezamenlijke mailboxen. Daarnaast zorgt de uniformiteit van het systeem onder de zorgaanbieders onderling voor duidelijkheid.

Wat merkt u van Zivver?

Een beveiligd bericht met informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier kunt u inloggen (als u een Zivver-account heeft) of anders met behulp van een ontvangen code het bericht lezen. U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u in de veilige omgeving op dit bericht wilt reageren, dan kan dat daar ook meteen door te klikken op de knop ‘Beantwoorden’. U kunt dan in het antwoordveld uw reactie typen. Daarna kunt u op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een bericht per e-mail.

Account aanmaken

Ook gebruik maken van Zivver? U maakt gemakkelijk een account aan. Wij raden u ook aan om zelf op Zivver een account aan te maken, zodat wij op een veilige manier met elkaar kunnen communiceren. Heeft u hierbij hulp nodig? Meer informatie over Zivver vindt u op www.zivver.nl en docs.zivver.com/nl.

Downloads