Laden . . .

Voorbereidingen nieuwbouw Salem

DSV werkt achter de schermen verder aan de voorbereidingen voor de nieuwbouw van locatie Salem. Na de workshops, waarbij we de ontwerpen hebben doorgenomen, zijn we nu aan de slag gegaan met proefopstellingen om met elkaar te testen hoe het straks zal zijn om er te wonen en te werken.

Impressie van het nieuwe Salem

Voorbereidingen voor nieuwbouw Salem

Testen en proefopstelling

De voorbereidingen voor de nieuwe locatie Salem van DSV gaan ondertussen door. We testen met elkaar hoe de nieuwe inrichting het best gaat werken voor iedereen die het gebouw straks gaat gebruiken. Voor de bewoners, medewerkers en bezoekers. Daarbij hebben we steeds veel goede suggesties gekregen die we weer verwerken in het definitieve ontwerp voor de inrichting.

Na de eerdere workshop, waarbij we met elkaar de ontwerptekeningen hebben doorgenomen, hebben we een proefopstelling gemaakt van een appartement en badkamer. Ook hebben een aantal medewerkers van Salem een bezoek aan onze locatie Duinrand gebracht. Daar hebben zij de appartementen en badkamers bekeken om ideeën op te doen. Om te zien wat goed werkt, wat we anders zouden aanpakken voor Salem en om dit in het ontwerp voor nieuwbouw van Salem mee te nemen.

Optimaliseren ontwerp

De voorbereidingen voor de nieuwbouw van Salem zijn in een afrondende DO fase (Definitief Ontwerp). Dat betekent dat er op de achtergrond ook veel gebeurt. Architect, installateur en constructeur zijn bezig met doorrekeningen en optimaliseren van het ontwerp. Voor de zomer zal de DO-fase afgerond zijn. Het bouwplan is voorgelegd aan de omgevingstafel van de gemeente voor een eerste reactie. Zij hebben positief gereageerd op het plan. In april heeft DSV de businesscase, waarin de financiële doorrekeningen van de bouwplannen en de risico’s zijn beschreven, ingediend bij de gemeente Katwijk. Daarover is DSV nog met de gemeente in gesprek. De verwachting is dat de gemeente hierover na de zomervakantie een besluit zal nemen.

Meer informatie over de nieuwbouw

We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de nieuwbouw van Salem. Kijk daarvoor ook op onze nieuwbouwpagina van Salem.

Gerelateerd nieuws