Laden . . .

Super geslaagd Picknickfestival

Juni 2022

Op zaterdag 25 juni was er weer een geweldig Jumpin Picknickfestival op de Goerie, het veld van ijsclub Voorwaarts in Katwijk. Het jaarlijkse festival, georganiseerd door Stichting Bruisende Events, staat al jaren garant voor veel warme ontmoetingen tussen buurtgenoten onderling. Reden waarom ook het samenwerkingsverband van de buurt Hoornes in Beweging er graag deel van uit maakt en DSV dus ook.

Partner van Hoornes in Beweging

DSV|Duinrand is als een van actieve de partners (de zogenaamde Huizen in de Wijk) betrokken bij Hoornes in Beweging, waar buurtgenoten en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten om de buurt nog mooier te maken met elkaar. Buurtbewoners van allerlei leeftijden en achtergronden zoeken elkaar op, bieden elkaar steun, hulp en aandacht en maken de wijk met elkaar gezelliger. Van ’taalkids’ van het taalhuis (BIbliotheek Katwijk)die komen voorlezen bij de ouderen van DSV tot buurtsoep, buurtkoffie en jongeren die via Welzijnskwartier demonstraties komen geven met stuntfietsen.

Samen spelletjes doen

Natuurlijk was DSV dus ook goed vertegenwoordigd op het festival! We stonden er met een kraampje, net als alle andere partners, om mensen te informeren over de organisatie. En over (wijk)zorg, wonen bij DSV, vrijwilligers werk en opleidingsmogelijkheden en werken in de ouderenzorg. Maar vooral om mensen uit de buurt te ontmoeten en samen te genieten van de mooie dag. Natuurlijk met een speels tintje. Het kraampje van DSV werd de hele middag door druk bezocht. Want de oudhollandse spellen, die we bij Duinrand en in de dagbesteding vaak gebruiken, van sjoelen tot mens-erger-je-niet, waren nu juist onder kinderen en jongeren erg populair. Weer eens wat anders dan computerspelletjes. Prachtig om te zien hoe alles door elkaar liep, van jong tot oud. En ook hoe zij samen spelletjes deden, vol aandacht. “Kijk, Mens-erger-je-niet, dat doe je zó en dit is Vier op een rij”. Veel ouderen van DSV die er natuurlijk ook even een kijkje kwamen nemen, genoten van alle ontmoetingen. En natuurlijk van de vrolijke sfeer van alle gezinnen die met elkaar picknickten op het grote veld, een patatje bij het kraampje van ’s Heeren Loo, een koel drankje en vers fruit, de leuke live optredens met muziek op de podia, de jonge kinderen op de springkussens en drukte bij de spellen en kraampjes.

Het was een geweldig positief, heel goed bezocht en geslaagd buurtevenement. Dank aan alle organisatoren, crew, vrijwilligers en sponsoren die dit mooie feest hebben mogelijk gemaakt: in zo’n wijk wil je wel wonen!

Gerelateerd nieuws