Laden . . .

Definitief Ontwerp Salem

Het Definitieve Ontwerp (DO) voor het nieuwe Salem is af. Het nieuwe Salem wordt een fijne plek om te wonen, te werken en activiteiten te doen. In het nieuwe plan komen 110 woningen voor bewoners met dementie en een hospice.

Dwarsdoorsnede gebouw. Het nieuwe Salem wordt een fijne plek om te wonen, werken en activiteiten te doen

Definitief Ontwerp Salem af

Eind 2023 was het Definitieve Ontwerp voor de nieuwbouw van Salem aan de Duindoornlaan in Katwijk af. In het definitieve plan komen 110 woningen voor bewoners met dementie en een hospice met 6 kamers. Het nieuwe hoofdkantoor van DSV komt op de begane grond. Er komt ook dagbesteding voor de ouderen uit de buurt. Het zijn 2 aan elkaar verbonden gebouwen met 2×10 woningen per gebouw per laag. De gebouwen zijn laag gehouden: maar 3 verdiepingen hoog, met op 1 van de gebouwen een hoogteaccent op de 4e verdieping voor de Hospice. De bewoners van de Hospice zullen over de duinen uitkijken en hebben een eigen daktuin.

In april 2023 had DSV de businesscase voor de nieuwbouw bij de gemeente Katwijk al ingediend. De verwachting is dat de gemeente Katwijk zich hier in het eerste kwartaal 2024 over zal uitspreken. DSV verwacht over 2024 net als in de voorgaande jaren weer een positief resultaat en staat er financieel goed en stabiel voor, met goede vooruitzichten voor de komende jaren.

Ontwerp

Tangram Architekten heeft een prachtig ontwerp gemaakt waardoor het lage gebouw opgaat in het duingebied. De duinen golven letterlijk over en langs het gebouw heen. Ook binnen het gebouw is het ontwerp vanuit visie opgezet. Er is veel gemeenschappelijke ruimte en de bewoners kunnen alle kanten op. Er is veel wandelgebied en verblijfs-/activiteitenruimte door het hele pand heen.

Gewilde plek om te wonen en te werken

Gezien het tekort dat de gemeente Katwijk becijfert aan 24/7 zorgwoningen van 340, is deze vervangende nieuwbouw een druppel op de gloeiende plaat. Deze locatie zal ook een hele fijne plek zijn om te werken. Niet alleen voor de medewerkers van ons hoofdkantoor, maar juist voor de medewerkers in de zorg. Veel licht, veel ruimte, 4 liften, korte looplijnen en niet te vergeten per fiets goed bereikbaar.

Na akkoord van de gemeente Katwijk start DSV het technisch ontwerp op en bereidt DSV in 2024 de bouwvergunning en de aanbesteding voor. De start bouw zal hopelijk in 2025 zijn met dan een verwachte oplevering eind 2026.

Meer informatie over de nieuwbouw van Salem vindt u hier.

Gerelateerd nieuws