Laden . . .

Beeldzorg bij DSV

Zo lang mogelijk veilig thuis blijven wonen met eigen regie. Soms kan dat ook met behulp van beeldzorg van DSV. De wijkverpleegkundige gaat eerst met de cliënt in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Is beeldzorg van DSV wat voor u?

Beeldzorg bij DSV

Niet voor alle zorg en ondersteuning hoeft een medewerker van DSV bij een cliënt thuis langs te komen. Soms is beeldzorg dan fijner en goed mogelijk. Een hele zorg minder, zodat een cliënt langer veilig thuis kan blijven wonen. Met zolang mogelijk eigen regie, in eigen huis; daarbij kan beeldzorg ook helpen.

De wijkverpleegkundige leert de cliënt eerst kennen door het voeren van gesprekken. Met elkaar kijken we zo wat voor een cliënt belangrijk is. Hierbij werken we vanuit Positieve Gezondheid. We denken in wat wél kan. We bespreken wat de cliënt zelf kan doen of (weer) kan leren. (Digitale) hulpmiddelen helpen daarbij, zoals beeldzorg. Ook kijken we wat naasten kunnen doen. We bespreken wat nodig is van andere professionals en wat DSV kan betekenen.

Beeldzorg is een vorm van wijkverpleging. Het valt daarmee onder de Zorgverzekeringswet. Bij beeldzorg ziet en spreekt de cliënt via een tablet (beeldbellen) een verzorgende of verpleegkundige. U kunt hierbij denken aan ondersteuning bij medicijninname of het zelf toedienen van insuline. Maar ook bijvoorbeeld om te informeren of het zelf douchen goed is gegaan.

Het beeldzorgteam werkt nauw samen met het wijkteam. Zo zorgen we er samen voor dat we de beste ondersteuning en zorg geven die past bij de situatie van een cliënt. Beeldzorg kan een ideale mogelijkheid voor u zijn en biedt veel voordelen. Meer weten over deze innovatieve mogelijkheid van ondersteuning en zorg? Lees hier meer over beeldzorg bij DSV.

Of neem direct contact met ons op over de mogelijkheden voor u, via (071) 204 90 00.

Gerelateerd nieuws