Laden . . .

Weer samen eten in de wijk

Door corona konden de bewoners van de Driehoek, het appartementengebouw woningstichting Dunavie vlak naast DSV|Duinrand in Katwijk, niet meer gebruik maken van de restaurantvoorziening van Duinrand. Dat werd natuurlijk gemist. Daarom is Duinrand in elk geval voor deze buurtgenoten wel maaltijden blijven koken. Deze maaltijden werden dan met een kar naar de Driehoek gebracht vanuit Duinrand en huis aan huis bezorgd.

Vanaf maart 2020 zijn er vrijwilligers actief in de Driehoek om deze maaltijden rond te brengen naar iedereen. Deze vrijwilligers zijn in het zonnetje gezet voor de hulp die zij zo leveren in de buurt.

Kort geleden is er een overleg geweest met de voorzitters van de bewoners van de Driehoek, DSV (Corina Koning, teammanager extramurale zorg van DSV|Duinrand) het Welzijnskwartier (Marloes Mooij) en de gemeente (Buurtregisseur Richard Onsterk). In dit overleg kwam o.a. naar voren dat de dagelijkse last van het huis aan huis rondbrengen en ophalen van de maaltijden voor de huidige vrijwilligers uiteindelijk teveel werd.

Samen eten doet eten

Er is meteen met elkaar een goede oplossing bedacht die zowel de vrijwilligers helpt als het sociale contact bevordert. Zo kunnen de huidige vrijwilligers hun heel erg gewaardeerde hulp goed blijven continueren. De bewoners die gebruik maken van de maaltijden worden nu namelijk uitgenodigd om gezamenlijk te eten in de hal van de Driehoek. De vrijwilligers brengen de maaltijden dan in één keer naar de hal. Hiermee wordt bovendien het sociale welzijn gestimuleerd: want samen eten doet eten. Het Welzijnskwartier gaat ondertussen ondersteunen bij het aanpassen van een flyer voor de bewoners van de Driehoek om nog meer vrijwilligers te werven. Wilt u ook komen helpen bij dit mooie buurtproject voor ouderen in de Hoornes? U kunt zich melden bij de voorzitter van de Driehoek.

Mooie samenwerking wordt voortgezet

Ook de teammanager extramurale zorg van DSV gaat de vraag om meer vrijwilligers voor dit project uitzetten bij DSV. De gemeente Katwijk zorgde voor bloemen voor de vrijwilligers. Op deze manier vinden de ‘Huizen van de wijk’ Hoornes elkaar weer in een mooie samenwerking. Elke maand is er vervolgens een overleg en aansluitend start ook het spreekuur voor de Thuiszorg van DSV weer op. Op 24 augustus bent u als buurtbewoner om 10.30 uur van harte uitgenodigd op dit spreekuur als er vragen zijn over de zorg in de thuissituatie of voor een gezellig praatje met een kopje koffie.

Vrijwilligers worden in de bloemetjes gezet als dank voor hun inzet

bij het rondbrengen van de maaltijden voor de buurtbewoners van de Driehoek

Gerelateerd nieuws