Laden . . .

Vrijwilligster DSV krijgt Waarderingsspeld

Rustoord-vrijwilligster Coby van Popering verrast door gemeente Lisse

Op woensdag 16 februari werd DSV|Rustoord vrijwilligster Coby van Popering verrast met de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse.

Zij ontving deze Waarderingsspeld omdat zij zich al meer dan 10 jaar inzet voor woonzorgcentrum DSV|Rustoord in Lisse. Haar inzet voor de cliënten van Rustoord is breed en wordt overal zeer gewaardeerd. Sinds kort kookt zij elke woensdagavond voor 10 cliënten van de woongroep wat lekkers en kunnen zij in het restaurantgedeelte aanschuiven. Dit vanuit de gedachte dat men zo een ‘uitje’ heeft om zich op te verheugen. Daarnaast verzorgt ze de reserveringen van de DSV bus en helpt ze bij alles wat met de catering te maken heeft. Ze helpt mee met het bezorgen van maaltijden en het verzinnen van allerlei lekkernijen.

Hulp en humor

Voor de lockdown waren er twee keer per maand themamenu’s voor mensen van buitenaf. Zij hielp hierbij altijd om voor 50 gasten de drankjes te schenken. Ook heeft ze bij de eerste lockdown iedere dag geholpen met het brengen van een warme maaltijd naar 25 cliënten in Rustoord die vanwege de maatregelen hun appartement niet uit mochten.

Zoals de wethouder zei: “Mevrouw van Popering is het voorbeeld van een vrijwilliger die vol enthousiasme, humor en betrokkenheid haar inzet toont voor DSV|verzorgd leven als organisatie. Het welzijn en het plezier van de cliënten staat bij haar voorop. Daarnaast is zij een grote steun en hulp voor de medewerkers van Rustoord. Naast deze inzet is zij ook nog actief voor de Kringloop Lisse Woord en Daad”.

De waarderingsspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse.

Een stralende Coby met haar familie.

Ontroerend moment

De uitreiking van de Waarderingsspeld door wethouder Langeveld van Lisse in Rustoord aan Coby was een mooi en ontroerend moment. Het was in het diepste geheim voorbereid door vrijwilligerscoördinator van DSV José Groenveld. Met de uitreiking wil DSV graag de grote waardering voor haar extra laten blijken. Met een smoesje was zij naar de locatie ‘gelokt’. Daar, totaal verrast en in aanwezigheid van haar familie, kreeg zij de speld (door haar man, vanwege de coronamaatregelen) opgespeld. Aan de uitreiking is ook door diverse regionale en lokale kranten aandacht besteed, door de lokale TV en het digitale platform BlikopLisse. Ook was er een leuk persoonlijk interview met Coby bij Omroep Bollenstreek over haar werk als vrijwilligster. U kunt het interview hier terug luisteren.

Radio interview Omroep Bollenstreek met DSV vrijwilligster Coby van Popering

Ook vrijwilliger worden bij DSV? Wij hebben diverse mooie vrijwilligersfuncties op verschillende locaties!

U bent van harte welkom!

Gerelateerd nieuws