Laden . . .

Speciale regionale COVID-opvang gesloten

Op vrijdag 11 juni sloot de speciale COVID-opvang Avant Groenhoven officieel. De extra opvang voor ouderen met COVID was (gelukkig) niet meer noodzakelijk nu corona verder wordt terug gedrongen. Deze opvang bood extra ruimte binnen de regio aan cliënten met COVID om hen snel op te kunnen vangen vanuit de thuissituatie. Dinsdag 25 mei werd de laatste cliënt ontslagen. In de COVID-opvang werkten zorgmedewerkers uit tien verschillende zorgorganisaties vanuit het samenwerkingsverband Avant*. Zeven maanden lang hebben zij de handen ineengeslagen en de opgenomen cliënten verzorgd. Alle medewerkers hebben hier met veel plezier gewerkt en hebben daarmee hun steentje bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19. De gezamenlijke zorgorganisaties bedanken hen dan ook van harte voor hun bijzondere inzet voor deze opvang.

In totaal zijn er zo’n 45 collega’s en een aantal zzp-ers uit de verschillende organisaties ingezet. Betty Haasnoot (teamleider van de COVID-opvang): “Gedurende deze zeven maanden hebben 169 mensen gebruik gemaakt van onze regionale opvang. De meeste mensen konden na de opname naar huis, sommigen moesten verder herstellen in een revalidatie- locatie. Helaas zijn er ook mensen overleden.”

Deze opvang was voor mensen die vanwege COVID-19 niet thuis konden wonen, maar ook niet (meer) in het ziekenhuis verzorgd hoefden te worden. Bijvoorbeeld als ze uitbehandeld waren in het ziekenhuis of als ziekenhuiszorg helemaal niet nodig was.

*Avant

De COVID-opvang Avant Groenhoven in Leiden is een samenwerkingsverband van  de volgende VVT zorgorganisaties in de regio Zuid-Holland Noord:
Marente, Topaz, WIJdezorg, ActiVite, Alrijne Zorggroep, Libertas Leiden, DSV | verzorgd leven, Roomburgh, Groot Hoogwaak, HOZO.

Gerelateerd nieuws