Laden . . .

Samenwerking Wondzorg

DSV en Marente werken al langere tijd samen aan beeldzorg voor cliënten die thuiszorg ontvangen. Nu komt daar nog een extra samenwerking bij: op het gebied van gespecialiseerde wondzorg.

Samenwerken aan hoogwaardige wondzorg

DSV en Marente werken al langere tijd samen aan beeldzorg voor cliënten die thuiszorg ontvangen. Nu komt daar nog een extra samenwerking bij: op het gebied van gespecialiseerde wondzorg.

In de afgelopen maanden heeft een werkgroep van medewerkers van DSV en Marente zich voorbereid op een mooie samenwerking voor wondzorg in de thuiszorg.  Op 23 mei was de aftrap van deze samenwerking tussen DSV en Marente.

Samen voor de beste wondzorg

Verpleegkundigen en verzorgenden van DSV met wondzorg als aandachtsgebied hebben de afgelopen maanden een speciale aanvullende opleiding op het gebied van wondzorg gevolgd. De wondconsulenten en wondverpleegkundigen van Marente geven invulling aan de wondregie-functie bij de behandeling van complexe wonden bij cliënten die van DSV wijkverpleging ontvangen. Zo kan gezamenlijk meer gespecialiseerde wondzorg aan de cliënten thuis geboden worden.

In de startbijeenkomst voor de samenwerking op 23 mei werd zowel vanuit Marente als vanuit DSV de meerwaarde van deze samenwerking benoemd. Wijkverpleegkundige Manon Drenthe van DSV gaf voor haar collega’s een presentatie over hoe de samenwerking in de praktijk gaat verlopen. “Manon: heel mooi hoe wij elkaar zo als zorgorganisaties kunnen vinden en aanvullen en onze expertise voor wondzorg in de wijken. Bij de beeldzorg is dit inmiddels al een fijne samenwerking. We kijken ook hierbij uit naar een prettige samenwerking!”. Daarna was het tijd voor het nader kennismaken met elkaar, de leden van het wondzorgteam en over en weer informatie uitwisselen. De collega’s bij Marente zien het ook als een waardevolle ontwikkeling om specialistische zorg op deze manier met elkaar te delen.

Beeldzorg

DSV en Marente werken al enkele maanden samen voor het verlenen van beeldzorg voor cliënten in de wijk. Met behulp van de Compaan tablet kan het Marente-beeldzorgteam op afstand regelmatig controleren hoe het met cliënten thuis gaat, ondersteuning bij het dagritme en het houden van toezicht zaken zoals medicijngebruik. Met de hulp van beeldzorg kunnen cliënten langer zelfstandig thuis blijven wonen en hoeft ook niet voor alle vormen van zorg iemand langs te komen.

Het is de bedoeling dat de samenwerking voor de gespecialiseerde wondzorg in de komende periode stapsgewijs nog zal worden uitgebreid naar de cliënten van de woonzorgcentra.

Gerelateerd nieuws