Laden . . .

Rozenactie mantelzorgers Katwijk

Op en rond 14 februari, de dag van de liefde, was er een speciale actie voor alle mantelzorgers in Katwijk. Zij ontvingen een prachtige roos. Aan deze mooie actie, opgezet door gemeente Katwijk en Welzijnskwartier werkte DSV natuurlijk graag mee.

Zorgen voor een ander is goud waard!

Rozenactie mantelzorgers Katwijk

Op en rond 14 februari, de dag van de liefde, was er een prachtige actie voor alle mantelzorgers in Katwijk. Zij kregen een mooie goudgele roos uitgereikt. Want ‘zorgen voor een ander is goud waard’ stond er op het kaartje aan de roos. De actie was opgezet door de gemeente Katwijk en Welzijnskwartier Katwijk, als blijk van waardering voor al die mantelzorgers die hulp en steun bieden aan mensen om hen heen die dat nodig hebben. DSV werkte hier natuurlijk heel graag aan mee, net als veel andere zorgorganisaties in de gemeente.

Zorgen voor een ander is goud waard

Op het kaartje aan de roos stond een verwijzing naar een website voor meer informatie, hulp en ondersteuning van de mantelzorgers. Om hen te laten weten dat zij er niet alleen voor staan. Veel mensen vinden helemaal niet dat zij een mantelzorger zijn, want ‘zorgen voor een ander, dat doe je toch gewoon’ is vaak de gedachte.

Het aantal mantelzorgers in Nederland zal de komende jaren alleen maar stijgen en hun hulp en steun is onmisbaar, ook in de zorg voor ouderen. Daarom is het goed om te weten dat je als mantelzorger ervaringen met elkaar kunt delen, hulp kunt zoeken bij de mantelzorg die je geeft of gebruik kunt maken van voorzieningen die hier speciaal voor zijn ontwikkeld.

Bij DSV werden de rozen uitgedeeld door de medewerkers op de locaties, de vrijwilligers en door de ouderen zelf aan hun eigen mantelzorger. Hoe leuk om zo’n attentie persoonlijk even te kunnen geven! En in de wijken gingen onze collega’s van de thuiszorg langs met een roos voor de mantelzorgers. Dat leverde heel wat mooie momenten, knuffels, dankbaarheid en een glimlach op vele gezichten op. Dank aan gemeente Katwijk en Welzijnskwartier voor deze mooie actie!

Gerelateerd nieuws