Laden . . .

Ook GOUD voor DSV|Duinrand

In de hertoetsing heeft nu ook locatie Duinrand van DSV | verzorgd leven het gouden label gekregen voor de zorg.  Daarmee voldoen alle organisatieonderdelen van DSV aan de hoge norm van het onafhankelijke kwaliteitssysteem Prezo.

Trots op medewerkers

De nieuwe manager zorg intramuraal Willemijn Wittkämper is heel trots op haar medewerkers. “Sinds mijn start bij DSV afgelopen september merkte ik direct al de enorme toewijding en liefdevolle zorg op bij DSV. Eigenlijk hoefde ik voor de audit er niets aan te doen, omdat het team zelf al volop aan de slag bleek met de verbeterdoelen. Dat Prezo nu ook hier het gouden label aan verbindt is volkomen terecht.”

Net te kort

Voor de zomer zijn alle organisatie onderdelen 4 dagen lang beoordeeld door onafhankelijke auditoren van het Prezo kwaliteitssysteem. Duinrand kwam met 70 van de 1oo punten net 10 punten te kort. Dit verraste iedereen, omdat juist Duinrand op dit punt een goede naam had. Toch zei het auditorenteam dat ze het label nog niet konden geven voor de zomer, al zouden ze wel allemaal ‘hun eigen vader en moeder er morgen willen brengen’.

Naast het bieden van die liefdevolle zorg was het ook belangrijk en vereist om nog beter methodisch om te gaan met het welzijn van de bewoners. Dat moest bewuster vastgelegd worden in de zorgplannen voor de bewoners: welke concrete doelen heb je voor iedere bewoner? En is er ook tijd om die te halen? Ook de evaluatie van de individuele zorg en eventuele verbeteringen moesten zichtbaarder vastgelegd worden.

Half jaar hard aan gewerkt

De auditor Hans Blaauwbroek van Prezo was na een half jaar onder de indruk van alle verbeteringen. “Wat een enthousiaste verhalen en leuke gesprekken heb ik gehad met de zorgmedewerkers. Je kunt zien dat het even tijd kostte om de reorganisatie van 1 januari 2021 goed uit de verf te laten komen. De nieuwe rollen van de kwaliteitsverpleegkundigen en de teammanager zorg moesten letterlijk indalen in de organisatie. De vorige audit kwam voor Duinrand eigenlijk net te vroeg. Nu heeft het team het heel positief opgepakt. Ondanks de werkdruk is er veel aandacht voor het welzijn van de individuele bewoner.”

Vasthouden en ontwikkelen

Bestuurder Jan de Vries was blij met het oordeel en vroeg de auditor of er nog onderdelen beter konden voor het komende jaar. De auditor benadrukte vooral vast te houden wat er is. Wel zei hij dat het de kunst is om jong van oud te laten leren en oud van jong. Dat kan door de samenwerking in en tussen de teams nog sterker te maken. Ook zei hij dat het rapporteren op doelen altijd beter kan door nog dichter bij de wensen van de bewoner te komen. De uitdaging is om dat goed vast te leggen. Nu is het in de zorg heel druk, zeker in corona tijd, en dan is er het risico om de administratie even geen prioriteit te geven.

Kwaliteitsverpleegkundigen juichend de gang op

Het nieuwe team van 3 kwaliteitsverpleegkundigen van DSV|Duinrand kon zich helemaal vinden in de feedback van de auditor. Ze gingen met een bos bloemen juichend de gang op om snel alle medewerkers het goede nieuws te vertellen. De medewerkers waren zichtbaar opgelucht. De bewoners die zaten te eten in de ontmoetingsruimte hadden door dat er iets bijzonders aan de gang was. Jan de Vries riep spontaan dat de zorg voor de bewoners met goud bekroond was. Een applaus van de bewoners steeg op boven de gevulde borden. “Een tevreden en gelukkige bewoner, daar doen wij het voor”, aldus een dankbare teammanager Gerda de Mooij.

DSV|Duinrand superblij met GOUD!

Gerelateerd nieuws