Laden . . .

NL Doet 2021: de handen uit de mouwen bij DSV

Tijdens de Nationale vrijwilligersactie NL Doet van het Oranjefonds op 28 en 29 mei hebben ook bij DSV dit jaar weer veel geweldige, enthousiaste vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Het was niet alleen leuk om met elkaar te doen, de bewoners van de DSV-locaties konden ook direct dezelfde dag al genieten van het resultaat, onder een stralende zon.

Handen uit de mouwen voor ouderen

Bij DSV|Duinrand in Katwijk staken diverse vrijwilligers vol enthousiasme de handen uit de mouwen. Er werden prachtige nieuwe plantenbakken voor vrolijke bloemen en planten voor de bewoners van Duinrand. Onder de vrijwilligers werkten ook directeur-bestuurder Jan de Vries van DSV en wethouders Adger van Helden en Gerard Mostert van de gemeente Katwijk mee om het terras op te fleuren. Zo werd de klus snel geklaard en de stonden de plantenbakken al gauw op hun plek op de balkons van de woongroepen. Naast werken aan deze leuke klus werd er natuurlijk ook tijd vrij gemaakt voor een gezellig praatje met de cliënten., die zich op het terras lieten verwennen met koffie en thee en zelfgebakken Katwijkse knip. Ook kwam Corine Hoek van het Welzijnskwartier nog langs met een heerlijke fruitmand. Dat lekkere verse fruit werd de volgende dag verwerkt in een heerlijke vruchtenbowl voor de cliënten. Dank aan alle vrijwilligers!

Lentefrisse start

Zaterdag 29 mei kreeg ook de mooie binnentuin DSV|Rustoord in Lisse een lentefrisse start. Daar ging een groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag met het schoonspuit van het tuinmeubilair met een hogedrukspuit. Ook vier leden van de gemeenteraad van Lisse staken de handen hiervoor uit de mouwen. Daarna werden de meubels gebeitst. Binnen verfden vrijwilligers nog de muren van de multifunctionele ruimte in mooi zachtgroene verf. Vrijwilligers superbedankt allemaal! En nu kan er dankzij het prachtige weer ook direct heel erg van genoten worden op de locatie!

Schoon met de brandspuit

Ook bij DSV| Salem in Rijnsburg werden de mouwen flink opgestroopt tijdens NL Doet. Daar kwam zelfs de brandweer helpen om het terras helemaal schoon te spuiten! Het was ook daar een fantastische ochtend met een geweldig resultaat. Het hele terras aan het water kreeg een make-over met allemaal nieuwe planten in de plantenbakken. De vrijwilligers wisten duidelijk van aanpakken; ook de bankjes werden geschuurd en geverfd, oude terrasspullen verwijderd en de ramen fris gezeemd. De balkons van de woongroepen vergaten ze ok niet: daar stonden al snel ook mooie bloeiende planten. Het is toch al heerlijk toeven op het terras van Salem aan het water, maar nu helemaal! Dank aan alle vrijwilligers en speciale dank ook aan: Aannemersbedrijf J. Jonker &Zon voor het lenen van het tuingereedschap, Heemskerk BV voor het snoeien van de vaste planten en sponsoren van de planten en grote potten, Fam. v.d. Eijkel voor het sponsoren van de balkonplanten, Tuincentrum de Mooij voor de 33 zakken tuinaarde en een mooie prijs voor het nieuwe tuinmeubilair, Vrijwillige Brandweer Rijnsburg voor het schoonspuiten van het terras én de traktatie van stroopwafels voor alle vrijwilligers en de bewoners, Het Oranjefonds voor de financiële bijdragen.

NL DOET 2021: De handen uit de mouwen op de DSV locaties!

Gerelateerd nieuws