Laden . . .

Nieuwe voorzitter Centrale Cliëntenraad DSV

Sinds januari 2022 heeft DSV|verzorgd leven een nieuwe voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR): Janneke van der Plas. DSV is bijzonder verheugd over het aantreden van de nieuwe voorzitter, die zowel ervaring meebrengt als een warm hart voor de zorg.

In 2000 startte zij als lid van de lokale cliëntenraad van Zorg Thuis van DSV. In deze periode heeft zij, zo geeft zij aan: “De mensen van DSV leren kennen als bevlogen zorgverleners met het hart op de goede plaats”.  

Janneke van der Plas is 61 jaar en geboren en getogen Katwijker. Zij woont ook in Katwijk waar zij nog altijd zeer geniet van de mooie omgeving, duinen en de zee. Het vak van de zorg is haar goed bekend door haar eigen achtergrond en werkervaring. Ze heeft daarnaast bovendien veel ervaring in het (zorg)management. Zij begon als leerling Z-verpleegkundige bij de Willem van den Berghstichting in Noordwijk en is daarna zoals zij zelf zegt na haar diplomering ”in het management gerold”.

Janneke van der Plas werkte enige tijd in woonzorgcentrum Salem van DSV, rond 1990. Daarna besloot zij weer verder te gaan in de gehandicaptenzorg en keerde zij terug naar de zorgorganisatie ‘s Heerenloo. Hier was zij binnen management actief: “In mijn tijd bij het management heb ik veel kleinschalige woonvoorzieningen opgezet in de Bollenstreek en leidinggegeven aan diverse teams”.

Met het aantreden van Janneke van der Plas heeft DSV nu weer een deskundige nieuwe voorzitter van de CCR die met enthousiasme haar nieuwe rol oppakt. En zoals zij zelf zegt: “U begrijpt: mijn hart ligt bij de zorg, maar bovenal vind ik het belangrijk dat de klant eigen regie heeft en dat er naar hun wensen wordt geluisterd. Vandaar dat medezeggenschap mij zo aanspreekt en ik mij daarvoor wil inzetten voor u en DSV!”.

Gerelateerd nieuws