Laden . . .

Geslaagd project optimalisatie wijkverpleging

Project Optimalisatie wijkverpleging: eerste fase succesvol afgerond

Juli 2022

Op 1 juni 2021 startte bij DSV|verzorgd leven het project Optimalisatie wijkverpleging. Dit project had als doel om de wijkzorg van DSV verder te verbeteren. Ook met het oog op de uitdagingen waarmee de wijkzorg in de toekomst te maken krijgt, met steeds meer thuis wonende en zorg-vragende ouderen. De werkprocessen moesten we efficiƫnter en toekomstbestendiger maken en tegelijk verder werken aan kwaliteit. Administratieve lasten wilden we verminderen en zorg beter vanuit het zorgplan verlenen en hierop beter rapporteren en evalueren.

Fijne samenwerking en resultaat

Dit is na 13 maanden van hard werken ook grotendeels gerealiseerd. In totaal waren er 155 in de projectvergaderingen afgesproken acties, waarvan er nu 120 al gerealiseerd zijn. Met als resultaat: meer eenvoud, meer plezier in werken en meer tijd voor zorg. Hierbij werkten we samen in diverse werkgroepen onder deskundige begeleiding van extern deskundige Raymond Bakker en een groep enthousiaste DSV medewerkers: Corina Koning, Janine van Duijvenvoorde, Angeline van Duyn, Karolien Meijvogel, Simon Plug, Romy van Rijn, Laura Grinwis, Gerda Hogewoning, Lia de Haas, Nancy van Loon, Mirijam Schrama en Hans Geerts. Daarnaast zijn op verschillende momenten ook de roostermakers, de zorgrouteplanners en andere functies binnen DSV betrokken.

In de werkgroepen is alles vrij en open besproken, werd goed doorgevraagd en soms ook pittig gediscussieerd. Zo ontstond een afgewogen en goed uitvoerbaar plan. De eerste stappen voor verbeteringen konden daardoor snel worden gezet. Lees hier het complete artikel.

Lees hier de ervaringen van de deelnemers aan werkgroep.

Gerelateerd nieuws