Laden . . .

Feestelijke Visserijdagen bij DSV|Duinrand

Juni 2022

Wat een ongelooflijk mooie en feestelijke week hebben we bij DSV|Duinrand in Katwijk gehad met elkaar! Iets eerder dan gebruikelijk waren er Visserijdagen. Dat hebben we binnen Duinrand maar liefst hele week lang samen op allerlei manieren gevierd.

Het ‘Dorpsplein’ in Duinrand werd extra mooi gestyled met allerlei visserijartikelen, wat veel sfeer gaf. Maandag begonnen we met een visserijbingo met o.a. haring, zeekaak en andere mooie prijzen. Dinsdag was er een speciale thema maaltijd en in de middag een actieve spellenmiddag met sjoelwedstrijd en allerlei vormen van sjoelen. Goed voor heel veel plezier.

Vissersbruiloft

De week werd vervolgd met op woensdag een heel bijzondere activiteit: we vierden een echte ‘vissersbruiloft’ compleet met prachtige bruidstaart! (gemaakt door CakeForYou). Diverse medewerkers deden hiervoor hun bruidsjurk nog even aan; prachtig, al die bruidjes! Er was een (roze)rode loper en alle bruiden liepen over de loper en onder de ereboog door. Wat hebben alle aanwezigen hiervan genoten! Terwijl er verschillende bruidjes over de loper liepen genoten de ‘gasten’ van de taart. De ceremoniemeester gaf er een toelichting bij. Leuk om te zien; die verschillende jurken, uit al die periodes, van de jaren 70 tot nu. De middag werd afgesloten met het vertellen van mooie vissersverhalen. Op z’n Kattuks voorgelezen, waarbij we enorm hebben gelachen.

Zang, gedichten en verhalen

Deze fantastische en feestelijke Visserijweek bij DSV|Duinrand werd afgesloten met op donderdag een zangmiddag met het koor ‘Behouden Vaart’ en Lies van Beelen van Stichting Visserijdagen, met prachtige zeemansliederen. Er waren allerlei liederen, gedichten en verhalen, uitgezocht door bewoners. Het was superleuk! En vooral alle aandacht voor de mooie Visserijcultuur, op allerlei manieren. Bijzonder is ook gewaardeerd dat Jacco Knape van de gemeente Katwijk hierbij aanwezig was. Lies van Beelen en Jacco Knape; hartelijk dank dat jullie erbij waren.

Vrijdag sloten we de week ook nog actief af met bewegen. Onder de klanken van Sant liederen gingen de voetjes van de vloer. Na afloop met een lekker drankje en kaas en natuurlijk genieten van de heerlijke verse nieuwe haring!

Wij kijken terug op een prachtige, feestelijke Visserijweek in Duinrand. Dank aan iedereen die daar aan heeft meegewerkt!

(Kijk voor nog veel meer mooie foto’s van deze week ook even op onze Facebookpagina!)

Gerelateerd nieuws