Laden . . .

Feestelijke Koningsdag DSV locaties

Ook dit jaar werd Koningsdag in de DSV locaties weer in aangepaste vorm gevierd. Wie er zin in had, schoof aan, en dat waren heel wat bewoners, aan de mooi gedekte tafels. In kleine groepen, maar wel heel feestelijk. En dat werd een mooie mix van traditioneel én nieuw, jong én oud, en allerlei verschillende activiteiten, waar veel bewoners erg van hebben genoten. Er was allerlei muziek op de locaties, ook in de mooie binnentuinen in de voorjaarszon. In de tuin, de terrassen, samen met anderen of gewoon vanaf het eigen balkon. Zoals een orgel dat langs kwam, traditionele aubades met zang en muziek, maar ook een Folkgroep (‘Lets Falk’) die optrad in de tuin van DSV|Duinrand in Katwijk met Ierse liedjes. En spontane optredens van een groep schoolkinderen, zoals in DSV|Rustoord in Lisse.

Traditie én nieuwe activiteiten

Er werd dit jaar een ‘Oanjequiz’ gespeeld, er werd gezongen, gehaakt aan corsages (‘ridderorden’) en feestelijke oranjeversieringen. In DSV|Salem was er ook nog een heerlijk high tea met allerlei lekkers, en net als in DSV|Duinrand werden schalen met haring rondgedeeld. Natuurlijk ontbraken ook de oranje-tompoucen en de oranjebitter niet.

Graag willen we weer iedereen bedanken voor alle lekkers dat werd gebracht, de mooie en bijzondere optredens en alle hulp en creativiteit. Daardoor werd het een bijzondere en extra feestelijke dag. Meer verslagen van de viering op de locaties en filmpjes van de live optredens staan op de Facebookpagina van DSV.

Verslag op RTV Katwijk

Bijzonder was dat in DSV|Salem de voorbereidingen voor de high tea werd gefilmd. Want hoe bereid je zoiets voor in deze tijd van de maatregelen? Dat wilden we natuurlijk graag vertellen en laten zien. De reportage, mét een mooi interview met een van de bewoonsters over hoe zij deze dag door de jaren heen vierde (ook toen het nog Koninginnedag was), werd uitgezonden op Koningsdag door RTV Katwijk. Heeft u het gemist? Kijk het dan hier terug (op uitzending gemist, ongeveer vanaf minuut 55.30).

Gerelateerd nieuws