Laden . . .

DSV mailt veilig via Zivver

Sinds 29 maart maakt ook DSV|verzorgd leven gebruik van de mogelijkheid van veilig mailen via de mailoplossing Zivver. Veel zorgorganisaties in de regio gaan ook met deze veilige manier van mailen werken. 

Wat is Zivver?

Zivver is de nieuwe partner van Sleutelnet. Vanaf 29 maart kunnen alle participanten in Sleutelnet gebruik maken van de veilige mailoplossing van Zivver. Zorgaanbieders die deelnemen aan Sleutelnet, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen e apotheken, maar ook patiënten en cliënten kunnen dankzij Zivver privacy gevoelige informatie veilig en gemakkelijk verzenden. Zo worden datalekken en misbruik van persoonlijke gegevens voorkomen.

Sleutelnet is een samenwerkingsverband van meer dan 36 zorgpartijen in de regio Zuid-Holland Noord, dat zich richt op het optimaliseren van informatie-uitwisseling tussen de zorgverleners. Een belangrijk onderdeel hiervan is de inzet van slimme ICT-oplossingen die een veilige gegevensuitwisseling garanderen.

Hoe werkt Zivver?

Zivver vervangt de oude mailoplossingen van Sleutelnet, Sleutel-mail genaamd. Met het nieuwe mailsysteem zijn een aantal zaken in het mail verkeer beter beveiligd en bovendien gebruiksvriendelijker. Zivver voldoet aan strenge vereisten van de nieuwe privacywetgeving en biedt de mogelijkheid berichten terug te trekken. Daarnaast controleert Zivver de mail en de bijlagen vóór verzenden op gevoelige informatie, en waarschuwt de mailer gebruik te maken van de veilige mailloptie als dat nodig is. Deze en andere slimme beveiligingsopties zijn ook te gebruiken voor gezamenlijke mailboxen. Daarnaast zorgt de uniformiteit van het systeem onder de zorgaanbieders onderling voor duidelijkheid en gebruiksgemak.

Ook gebruik maken van Zivver? U maakt gemakkelijk een account aan. Hoe Zivver werkt in uw correspondentie met DSV kunt u hier terug vinden.

Gerelateerd nieuws