Laden . . .

Overdracht De Reedery

DSV draagt de exploitatie van ontmoetingscentrum voor ouderen De Reedery in Katwijk over aan Herberg Welgelegen. DSV is blij met de nieuwe goede, maatschappelijke en lokale invulling van deze voorziening voor ouderen.

De Reedery, ontmoetingsplek voor ouderen in Katwijk, wordt overgenomen door De Herberg.

DSV draagt De Reedery over aan Herberg Welgelegen

Exploitatie

DSV draagt de exploitatie van de Reedery, het ontmoetingscentrum voor ouderen in Katwijk aan de Prins Hendrikkade, over aan Herberg Welgelegen per 1 mei. Na verkoop van de Parledam had DSV bij de koper Bouwinvest bedongen nog minimaal 5 jaar de exploitatie van de Reedery voor te zetten voor de huurders in het complex.

Ontmoetingsplek

In de nieuwe strategie van DSV 2023-2026 is besloten de exploitatie over te dragen aan een nieuwe partij, omdat dit geen kernactiviteit van DSV is. DSV wilde graag een partij hiervoor vinden die gevoel heeft voor ouderen en op een mooie manier invulling kan geven aan deze ontmoetingsplek in de wijk. Die nieuwe partij is nu gevonden.

Hart voor ouderen

DSV is heel blij met de overdracht naar Herberg Welgelegen, een sociaal ondernemer met ook een groot hart voor ouderen. Zowel DSV als Herberg Welgelegen werken vanuit een christelijke identiteit en hebben beide een sterke lokale verankering. Herberg Welgelegen gaat naast een aantal activiteiten voor de huurders van de Parledam en de buurt, zich primair richten op dagbesteding voor ouderen.  DSV is blij dat daarmee het voortbestaan van De Reedery veilig is gesteld.

DSV trekt zich dus terug uit de Reedery, maar blijft wel actief in de zorg thuis en de huishouding rond het pand. De huurder is vrij in de keuze van zorgleverancier.

Visserijpand

In het voormalige visserijpand Parlevliet vlak naast De Reedery zijn nu nog alleen de Centrale Diensten van DSV gevestigd. Het unieke, voormalige visserijpand Parlevliet liet DSV helemaal in ere herstellen, met behoud van de authentieke details. En volledig gemoderniseerd aan de binnenkant. DSV en Herberg Welgelegen zijn straks buren tot het moment van verkoop van de verkoop van Parlevliet. Het is geen geheim meer dat DSV droomt van een verhuizing van ook de Centrale Diensten naar de nieuwe te ontwikkelen zorglocatie Salem. Het Parlevlietpand staat formeel nog niet te koop, in afwachting van definitieve besluitvorming rondom nieuwbouw Salem.

Prachtige samenwerking

Bestuurder Jan de Vries van DSV ziet een prachtige samenwerking met Herberg Welgelegen als lokale partner tegemoet: “Ik zie de Herberg als ideale partij, omdat zij het hart op de goede plek hebben, vernieuwend denken en als ondernemer kansen zien, waar anderen ze laten liggen. Dat hebben ze afgelopen jaren vaak laten zien. Een lokale partij is het beste voor de huurders!”

Martin Noort van Herberg Welgelegen: “Onze drijfveer? Simpel. De wachtlijst voor de dagbesteding. Waar zorgvraag bestaat moet hulp worden geboden. Als dat dan niet direct mogelijk is doet dat zeer. We zien de vraag en voelen de noodzaak. De schrijnende verhalen. De zorg om onze kwetsbare medemens, maar óók om hun mantelzorger(s). Dat we daar dan niet aan kunnen voldoen, is pijnlijk. Een tweede locatie zoals Herberg Welgelegen vervulde zo ons verlangen”.

Gerelateerd nieuws