Laden . . .

DSV| De Reedery op Katwijker Havendagen

Op zaterdag 17 september zijn er de Katwijker Havendagen. Tijdens dit gezellige echt Katwijkse evenement is ouderenontmoetingscentrum DSV|De Reedery natuurlijk ook van de partij. U vindt ons aan de Prins Hendrikkade 155. Dus loop gerust ook even bij ons naar binnen voor een heerlijk kopje koffie of drankje Of geniet van onze speciale, verse bereide nasi-maaltijd.

Skarrel en Ruifelmarkt

Dit is, na een aantal jaren ‘Maritieme Markt’ aan de Zwaaikom en Prins Hendrikkade, nu de eerste editie van de ‘Katwijker Havendagen’. U vindt er een Skarrel en Ruifelmarkt. Skarrelen en Ruifelen is precies wat de organisatoren Martina Krijgsman-Schut en Arina van der Bent voor ogen hebben. Om 11.00 uur start de markt met de officiële opening van Double Trouble Darts aan de Haven 7 door Wethouder Sonny Spek. Een bijzondere dartwinkel die gerund wordt door mensen met een arbeidsbeperking en hun begeleiders. 

Muziek, oude ambachten, historische schepen en nog veel meer

Gedurende de dag zijn er diverse maritieme demonstraties, oude ambachten en een foto-expositie die in het teken staat van rederijen. De avond wordt afgesloten met een hengelwedstrijd voor de Jeugd waarbij de winnaar met een grote beker en een abonnement op het visblad Beet naar huis gaat.

Er liggen 25 oude beurtschepen aan de kade, ook van het type Katwijker, die voor en na de oorlog de haring en netten (boeltjes) van Katwijk naar IJmuiden en terug voeren. Er is een tafel met diverse vissoorten uit de Noordzee. De families Krijgsman, Messenmaker, Kuijt, Parlevliet en Van der Plas en Schelpenhandel van Rijn hebben foto’s en informatie verzorgd voor de Maritieme foto-expositie en diverse Nederlandstalige artiesten zullen het evenement muzikaal omlijsten. In de vijver van de Zwaaikom kiezen maar liefst 1000 eendjes ‘het ruime sop’ voor een vermelding in het Guiness Book of Record.

Kortom, een evenement dat u niet mag missen en ook een mooie gelegenheid om eens binnen te lopen bij DSV|De Reedery. Tot Ziens Ahoy!

Gerelateerd nieuws