Laden . . .

Coronamaatregelen DSV

Verdere versoepeling met ingang van vrijdag 25 februari

Met ingang van vrijdag 25 februari 2022 versoepelt DSV in lijn met het landelijke RIVM beleid de coronamaatregelen verder op alle locaties.

Graag willen wij wel juist ook nu onze cliënten, onze medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk blijven beschermen tegen besmetting met het virus. Daarom vragen wij u met nadruk om zich goed aan de basis hygiëneregels te houden als u onze locaties bezoekt. Ook vragen we u om zo voorzichtig mogelijk te blijven in de contacten met onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Versoepelingen:

In lijn met de landelijke maatregelen geldt met ingang van dinsdag 25 februari 2022:

Locaties:

U bent van harte welkom op al onze locaties. U kunt onze locaties zonder mondkapje bezoeken. De anderhalve meter regel geldt ook niet meer.

Bezoekers:

Er geldt geen maximum meer voor het aantal bezoekers per bewoner/cliënt. Ook is er geen maximum meer voor het aantal personen in een ruimte op onze locaties. Het bezoek vindt plaats op de kamer/in het appartement van de bewoner of in de Ontmoetingsruimte van de locatie. (Niet op de huiskamers van de woongroepen). Ook mensen uit de wijk rond onze locaties zijn weer van harte welkom om deel te nemen aan gezamenlijke maaltijden en activiteiten op onze locaties. DSV|De Reedery is ook weer open voor bezoekers van buitenaf.

Zorg:

Het mondneusmasker blijft voorlopig nog wel verplicht voor alle contactzorg voor onze cliënten. Bij eventuele klachten zullen wij onze bewoners testen op corona. Medewerkers met klachten vragen wij ook zich te testen op corona. Bij een positieve test van een medewerker of vrijwilliger moet men thuis blijven.

Bij verdenking op corona of een positieve test van een bewoner volgen wij het corona-protocol. Als er een bepaalde afdeling om die reden in cohort gaat, mocht zich toch een besmetting voordoen, blijft de rest van de locatie open.

We vragen extra aandacht voor de basis hygiëne regels binnen al onze locaties:

  • Was of desinfecteer uw handen direct als u bij onze locaties binnenkomt. De pompjes met desinfecteermiddel blijven bij onze ingangen staan.
  • Hoest of nies in uw ellenboog.
  • Doe een corona-test bij twijfel, ziekteverschijnselen of als u in aanraking bent geweest met iemand die corona heeft.
  • Heeft u koorts, griepverschijnselen of bent u positief getest op corona? Kom dan s.v.p. niet naar binnen!

Het Coronateam van DSV houdt de situatie rond corona nauwlettend in de gaten en houdt u op de hoogte van mogelijke nieuwe ontwikkelingen.

Blijf met elkaar alert; alleen samen kunnen wij coronabesmetting tegen gaan en onze kwetsbare cliënten, andere bezoekers , medewerkers en vrijwilligers beschermen.

Wij danken u hartelijk voor uw begrip en medewerking!

Gerelateerd nieuws