Laden . . .

Corona stand van zaken 26 oktober 2021

De landelijke ontwikkelingen laten de laatste weken weer een stijging van het aantal coronabesmettingen zien. DSV volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM voor de maatregelen tegen corona.

Met het oog op de toenemende besmettingen in de regio en het advies van de GGD nemen we de beslissing om preventief binnen de anderhalve meter bij contactzorg weer gebruik te maken van een mondneusmasker, per 26 oktober 2021. Op dit moment zijn er nog geen redenen om aanvullende maatregelen binnen DSV te nemen.

Dit betekent dat bij alle contactzorg binnen de anderhalve meter alle medewerkers (zowel in de woonzorgcentra van DSV als in de thuiszorg) vanaf die datum weer een mondneusmasker dragen.

Ook voor de vrijwilligers en bezoekers geldt dat zij bij contacten met anderen binnen de anderhalve meter een mondneusmasker moeten dragen.

Verder vragen we iedereen weer om medewerking voor het scherp toezien op de handhygiëne. En verzoeken wij iedereen die klachten heeft die op corona lijken zich direct te lasten testen of niet binnen te komen.

Het Coronateam van DSV houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zal stapsgewijs besluiten tot verdere verscherpende maatregelen als dat nodig is.

Blijf met elkaar alert, alleen samen kunnen wij corona terug blijven dringen en onze kwetsbare cliënten, andere bezoekers, medewerkers en vrijwilligers beschermen.

Gerelateerd nieuws