Laden . . .

Bijzondere bol bij DSV|Rustoord

Veel van onze DSV-collega’s zijn niet alleen bevlogen zorgmedewerkers, maar ze hebben vaak óók nog allerlei andere bijzondere en onverwachte talenten. Zoals onze collega Nancy van Loon-Vertuin, die werkt bij Zorg Thuis in DSV|Rustoord in Lisse. Haar spontane actie leidde tot een prachtig, bijzonder én kleurrijk idee.

Spontaan idee

Medewerkers van DSV|Rustoord in Lisse werden eerder dit jaar uitgenodigd door de burgemeester om het bloembollencorso te bekijken vanaf de Viptribune. Een leuke en speciale actie voor zorgmedewerkers. En natuurlijk gingen we daar kijken. Nancy zat met een aantal collega’s recht achter de burgemeester. “Bij het voorbijgaan van de wagen met de grote kunstige bollen van het project van de Gildemeesters Bollenstreek zei ik tegen mijn collega dat ik het zo leuk zou vinden ooit ook eens zo’n bol te mogen beschilderen. De burgemeester ving dit op en zij bracht mij in contact met de heren van de Galerie. Normaliter worden deze bollen beschilderd door kunstenaars met een kunstopleiding. Die heb ik niet, maar ik mocht wél komen praten over het idee dat ik heb. Ik diende een ontwerp in, liet ander werk zien, en wat denk je: ik mocht de bol inderdaad gaan maken. Eerst een klein ontwerp, dat dan later een ook zo’n grote bol wordt. Hoe gaaf!”.

 
Een bol in de Beleeftuin

Locatie Rustoord heeft 30 cliënten met een psycho-geriatrische achtergrond, veelal met een vorm van dementie. Zij wonen op 3 woongroepen van elk 10 personen. We doen er alles aan om het zo fijn mogelijk voor hen te maken in hun leef- en woonomgeving. Op dit moment zijn we bezig met plannen voor een speciale Beleeftuin voor onze bewoners bij Rustoord. Een tuin vol bloemen, kruiden, zitjes en hoekjes, waar ouderen kunnen genieten en vrij, maar veilig rond kunnen lopen. Ook veilig voor de mensen met dementie, die in de war zijn of de weg niet zo snel terug vinden. We zouden de bol dan ook in het groot in die tuin neer willen zetten. Nancy: “De bol heeft als thema dementie, maar het moet in het kader van het project ook speciaal gerelateerd zijn aan de Bollenstreek. Er staat een gedicht op over een persoon met dementie, een ondergaande zon aan het strand, tulpen, vlinders en twee hoofden die mensen met dementie symboliseren”.

Doet u mee?

De bollen worden in de regel ‘geadopteerd’ door een bedrijf of instelling. Hiervoor zijn we op zoek naar sponsors. Voor deze bol, als deze daadwerkelijk gerealiseerd mag worden, is een bedrag van 1900,- Euro (ex btw) nodig. Wilt u ons ook helpen om dit prachtige idee samen met ons waar te maken?

Reacties, aanmelding voor sponsoring en vragen kunt u sturen naar onze collega Nancy van Loon: nvanloon@dsv-verzorgdleven.nl

Nancy: “Met elke bijdrage zijn we heel erg bij! Of misschien heeft u wel de gouden tip voor mij en weet u dé ultieme sponsor die ik kan benaderen. Hoe gaaf zou het zijn als we dit bedrag met z’n allen bij elkaar kunnen krijgen zodat de bol er echt kan komen?!”Nancy van Loon met haar ontwerp voor de bol

Gerelateerd nieuws