Laden . . .

Bijeenkomst van Kopzorg naar Topzorg

Bestuurder Jan de Vries van DSV werd op woensdag 20 maart uitgenodigd om te spreken over de visie over wonen voor ouderen voor de toekomst op de drukbezochte bijeenkomst Van Kopzorg naar Topzorg in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het was een inspirerende bijeenkomst met veel nieuwe ideeën.

O.a. bestuurder Jan de Vries van DSV deelde zijn visie op wonen voor ouderen van nu en in de toekomst tijdens de drukbezochte bijeenkomst van Kopzorg naar Topzorg

Bijeenkomst van Kopzorg naar Topzorg

Bestuurder Jan de Vries van DSV werd op 20 maart uitgenodigd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Daar gaf hij met een aantal andere maatschappelijke partijen en onze architect van het nieuwe Salem Tangram uitleg over de visie op bouwen voor de ouderenzorg van de toekomst. De bijeenkomst was uitverkocht en leverde veel nieuwe inzichten en ideeën op.

Liefde voor het leven

Tijdens de bijeenkomst benadrukten diverse sprekers en aanwezigen dat bij het ontwikkelen van nieuwe woonruimte voor ouderen de menselijkheid en kwaliteit van leven bovenaan moet staan. Dit sluit volledig aan bij onze nieuwe visie met de nadruk op liefde voor het leven.

Ook bij het wonen en het ontwerp van Salem gaan wij uit van liefde voor het leven voor de ouderen aan wie wij zorg, ondersteuning  en woonruimte bieden. Met liefde maken wij zo van elke dag een waardevolle dag. Bij de ontwikkeling van het nieuwe Salem en in de samenwerking met Tangram hiervoor staat dit dan ook centraal.

Uitzending

Waarom en hoe we dit doen met elkaar én onze visie hierop hebben we op deze inspirerende bijeenkomst met anderen gedeeld. Van de bijeenkomst werd ter plekke een uitzending gemaakt. Meer weten? Kijk dan vooral deze uitzending terug!

Het complete programma inclusief alle andere sprekers is te volgen via onderstaande link.

Jan de Vries, bestuurder van DSV, is te zien en te beluisteren van minuut 58.45 tot 1.12 en ook daarna nog met het beantwoorden van vragen. IN het filmpje zijn ook de beelden van het ontwerp voor het nieuwe Salem te zien.

Architect Charlotte ten Dijke van Tangram Architekten licht de ontwerpen van het nieuwe Salem toe

Achtergrondinformatie bij het programma

Van de organisatoren: “Bouwen is van alle tijden. Meestal gaat het om het woonwelbevinden van de gezonde mens, maar onvoldoende om dat van de hulpbehoevende. Hoe zorgen wij ervoor dat door barmhartig bouwen ook ouderen en zieken aan hun (ver)trekken komen? De laatste stappen in de wooncarrière mogen geen stappen achteruit zijn, maar dienen tegemoet te komen aan de woon- en zorgwensen die op dat moment nodig zijn. De verschillende invalshoeken op het vlak van ontwerpen en bouwen voor zorggroepen, (neuro)psychologie, sociologie, politiek, juridische zaken, kosten én de praktijk worden besproken”.

Gerelateerd nieuws

Dit was het complete programma Van Kopzorg naar Topzorg: (inclusief de tijdstippen van de uitzending)

Intro met kort gesprek met wethouder Alexander Scholtes: 00:00 – 04:55
Presentatie Charlotte ten Dijke, Tangram Architekten: 04:58 – 32:46

Blok 1: 32:50 – 58:15
Barbara Voermans, Cordaan: 35:00 – 46:00
Ineke van der Ham, Universiteit Leiden: 46:00 – 56:20
Charlotte ten Dijke, Tangram Architekten en gesprek: 56:20 – 58:15

Blok 2: 58:15 – 1:36:28
Jan de Vries, DSV : 58:45 – 1:12:00
Tymen Peverelli, gemeente Amsterdam: 1:12:00 – 1:23:55
Christel van Oort, Triodos Bank en gesprek: 1:24:06 – 1:36:30

Blok 3: 1:36:30 – 1:55:40
Gesprek tussen Alexander Scholtes, wethouder gemeente Amsterdam, Delano Hoost, Stichting Kraktie, en Charlotte ten Dijke, Tangram Architekten

Conclusie: 1:55:40 – 1:59:36