Laden . . .

Afscheid van het Salem koor

juni 2022

Met pijn in het hart liet het bestuur van het Salemkoor ons bij DSV|Salem begin dit jaar weten dat na 34 jaar het koor per 1 januari was opgeheven. Daarmee werd een mooie tijd afgesloten.

Onvergetelijke muzikale momenten

Het Salemkoor werd opgericht in 1988 door het echtpaar Molenaar, en M. Berkheij en A. van Duijn. Dhr. Molenaar was destijds directeur van ‘Huize Salem’ (het huidige DSV|Salem), Ook diverse bewoners van Salem en de aanleunwoningen van Salem waren trouwe leden. Van 1990 tot 2022 werd het koor gedirigeerd door Koos Vooijs en het koor werd de laatste jaren begeleid door organist Arjan Wolfswinkel. Er waren altijd veel uitvoeringen met als hoogtepunten de kerst- en paasuitvoeringen en de bazardagen in Salem. Daarnaast waren er vele landelijke korendagen en zomeravondzangavonden in de Oude Kerk.

Mooie afsluiting

Op maandag 13 juni was er nog eenmalig een bijzondere zangavond in Salem waarbij de oud leden en de bewoners van harte welkom waren. Een prachtige afsluiting, waarbij directeur Jan de Vries van DSV veel dank uitsprak aan alle oud leden en het bestuur, de organist en dirigent van het Salemkoor voor hun jarenlange muzikale bijdrage in Salem en de andere locaties van DSV. Dank voor alle mooie, muzikale en onvergetelijke momenten!

(foto’s van de laatste bijeenkomst in Salem, en oude en recente foto van het koor).

Gerelateerd nieuws