Laden . . .

Start team Prettig Wonen Thuis Vlietstede

Na de succesvolle pilot van het pakket Prettig Wonen Thuis in en rond locatie Duinrand, gaan we dit maatwerk pakket van zorg, hulp en ondersteuning ook aanbieden in Rijnsburg. In en om de locatie Vlietstede in Rijnsburg kunnen clIënten hier vanaf 1 oktober dit jaar nu ook gebruik van maken.

Coördinerend verzorgende IG Gesine Ouwehand en Teammanager Monique de Rooij gaan met hun enthousiaste team graag aan de slag met dit nieuwe maatwerk pakket voor de cliënten in Rijnsburg

Start team Prettig Wonen Thuis Vlietstede


We starten per oktober dit jaar met een nieuw aanbod voor ouderen in Rijnsburg in de omgeving van de locatie Vlietstede: Prettig Wonen Thuis. Zo kunnen ouderen in Rijnsburg langer thuis blijven wonen, in hun eigen (huur)appartement, mét een pakket van verpleeghuiszorg aan huis. Cliënten kiezen daarbij zelf welke hulp, ondersteuning en zorg zij willen ontvangen.

Prettig Wonen Thuis                                          

DSV begon een jaar geleden, in het najaar van 2023, als eerste met een pilot voor Prettig Wonen Thuis bij locatie Duinrand van DSV en de Driehoek van Dunavie in Katwijk. Ouderen met een Wlz indicatie kunnen hier al met het pakket zelfstandig blijven wonen en ontvangen toch alle (verpleeghuis-) zorg aan huis. Zij bepalen zelf hoeveel en welke zorg, hulp en ondersteuning zij willen afnemen. Na de succesvolle start van dit pakket besluit DSV deze uitbreiding ook per oktober dit jaar te introduceren in de directe omgeving rond haar locatie Vlietstede in Rijnsburg. Ook is een speciale teammanager Prettig Wonen Thuis aangesteld om het pakket uit te breiden en de teams aan te sturen; Monique de Rooij.

Meer mogelijk

Teammanager Prettig Wonen Thuis Monique de Rooij: “Wat voorheen niet altijd mogelijk was in de eigen thuissituatie, kan met Prettig Wonen Thuis wel geregeld worden: bijvoorbeeld iemand die even een spelletje met je doet, de hond uitlaat, de krant meeleest of een boodschapje haalt, of begeleiding naar een afspraak (bijv. vervoer naar een club). Ook zulke ondersteuning is in het pakket opgenomen. Prettig Wonen Thuis gaat verder dan reguliere thuiszorg. Een mooi pakket met welzijn, begeleiding en zorg op maat. Samen met de cliënten, hun naaste en het team van DSV ontstaat Prettig Wonen Thuis.

Prettig Wonen Thuis kan in de eigen woning van de cliënt in de wijk rondom locatie Vlietstede. En daarnaast op de locatie Vlietstede zelf, met particuliere huur. In de aanleuncomplexen rondom  locatie de Vlietstede ook in sociale huur. 

Monique de Rooij: benadrukt:  “Uit de succesvolle pilot in Duinrand blijkt dat dit zeker wordt gewaardeerd door cliënten! Daarom willen we dit rond Vlietstede in Rijnsburg graag ook. En een ander groot voordeel is, zo blijkt, dat oudere echtparen op deze manier gewoon langer samen thuis kunnen blijven wonen. Dus óók als een partner eigenlijk veel meer hulp nodig heeft dan normaal gesproken geboden wordt met thuiszorg”.

Voor Prettig Wonen Thuis stelden we een speciaal team samen rond Vlietstede, met ervaren en deskundige medewerkers. Voor deze medewerkers biedt dit ook een leuke nieuwe kans om zich weer verder te ontwikkelen binnen hun vak. Bijvoorbeeld om net even wat meer tijd en aandacht te kunnen geven voor dat leuke gesprek of die extra activiteit met de cliënt thuis. En om ook welzijnstaken uit te voeren naast bijvoorbeeld huishoudelijk werk.

Bijzonder van Prettig Wonen Thuis is dat voor alles met één team wordt samengewerkt. Dat maakt het voor de afstemming van hulp, ondersteuning en zorg bij DSV heel overzichtelijk. De lijnen blijven kort en helder, zowel binnen het team zelf als voor de cliënt en de naasten. Voor de verschillende onderdelen in het pakket worden geen andere instanties apart ingeschakeld.  En er wordt nauw samengewerkt met de huisartsen. We maken hiermee een bewuste keuze om zoveel mogelijk kwaliteit te kunnen bieden.

Samen

Met de ontwikkeling van het pakket sluiten we aan bij het landelijke beleid in de ouderenzorg, waarbij gekeken wordt hoe ouderen langer in hun woning kunnen blijven wonen met meer regie over hun eigen leven. Er wordt actief samenwerking gezocht  in een netwerk om de ouderen heen met allerlei lokale maatschappelijke partners. Daarbij gaan we ook uit van wat nog wél kan, met hulp van anderen om de ouderen heen; de zogenaamde ‘positieve gezondheid’.

Coördinerend verzorgende IG Zorg Thuis Gesine Ouwehand:  “We kijken naar de wensen van onze cliënten en hun naasten waar Prettig Wonen Thuis centraal staat en begeleiding, welzijn & zorg op maat onderdeel van zijn.  U woont zelfstandig en met elkaar kijken we wat nodig is om dat te blijven doen. Team Prettig Wonen Thuis Vlietstede daagt helpenden plus uit in ons team de dag van onze cliënt ook met liefde waardevol te maken.

Cliënten en hun mantelzorgers kunnen meer informatie krijgen over het Prettig Wonen Thuis Pakket via onze afdeling Zorgbemiddeling.

Via RTV Katwijk (uitzending gemist, uitzending zaterdag 28 september) kun je ook nog het uitgebreide interview terugluisteren met Monique en Gesine over het nieuwe Pakket Prettig Wonen Thuis.

Heb jij ook interesse om in zo’n leuk team te komen werken? Neem contract met ons op en start een geweldige nieuwe uitdaging in een team van Prettig Wonen Thuis.

Het enthousiaste team van Prettig Wonen Thuis Vlietstede in Rijnsburg

Gerelateerd nieuws