Laden . . .

Plezier en kennis delen vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn belangrijk. Daarom zetten we hen regelmatig even in het zonnetje. Ook combineren we graag een gezellige activiteit die we speciaal voor onze vrijwilligers organiseren met informatie of een handige scholing. Dat deden we ook op 3 juli, met een uitleg over hoe waardevol een goede maaltijd is voor onze cliënten, gecombineerd met praktische tips, informatie en natuurlijk… een lekkere maaltijd!

Het enthousiaste team van maaltijdvrijwilligers bij Duinrand

Plezier en kennis delen vrijwilligers

Op woensdag 3 juli was er in onze locatie Duinrand in Katwijk een scholing, speciaal voor onze vrijwilligers die daar dagelijks de maaltijden serveren in de Ontmoetingsruimte. De adviseur eten en drinken van Duinrand, Albert Barnhoorn legde uit wat eten en drinken voor de ouderen betekent. En wat de daarbij komende gezondheidsvoordelen zijn. Zowel de bewoners als de bereiders van de maaltijden en voor de vrijwilligers die deze serveren zijn dit heel waardevolle momenten.

Samen genieten van een heerlijke Griekse maaltijd en ondertussen kennis delen

Keuze en regie

Tijdens de gezamenlijke maaltijd met Grieks thema vertelde Albert meer over de gezondheidsvoordelen van de aanpak die DSV daarbij kiest. Ouderen kunnen zelf kiezen wat zij willen eten. Dat geeft hen een gevoel van controle en meer eigen regie. Dat is essentieel voor hun algehele welzijn, naast de gezonde, gevarieerde en vers bereide maaltijden.

Teammanager Wonen met zorg van Duinrand, Haiko Massop, gaf hier ook nog een toelichting op. Er valt tenslotte niet zoveel te kiezen als je lichamelijk afhankelijk bent van zorg, hulp en/of ondersteuning. Als je dan wél kunt kiezen voor wat je wel of niet wilt eten is dit een belangrijke factor voor behoud van eigen regie.

Samen

Bovendien maakt vooral het samen eten het zo waardevol. Dit is voor veel ouderen een mooie gelegenheid om met elkaar te communiceren en verhalen, ervaringen of herinneringen te delen. Daar mogen de maaltijdvrijwilligers ook aan bijdragen als zij tijdens de maaltijd aanzitten, en mee eten aan tafel met de bewoners. Bij elkaar creëert dit een extra ontspannen en warme sfeer. En dat heeft weer een positieve uitwerking op zowel onze bewoners, als de vrijwilligers en medewerkers.

Ook samen opruimen is gezellig

Het was mooi om daar weer even met elkaar bij stil te kunnen staan, tips en informatie te delen en natuurlijk samen te genieten van de lekkere maaltijd. Als afsluiter van de avond ruimden we alles met elkaar op en dronken nog een kopje koffie en er werd natuurlijk nog volop nagepraat. Het was een leerzame, gezellige én geslaagde avond!

Ook vrijwilliger worden bij DSV? En elke dag met liefde waardevol maken samen met ons? Informeer gerust naar de mogelijkheden, je bent van harte welkom!

Gerelateerd nieuws